BrainPower-sessie met wetenschappers: wat is er nodig om concurrerend te worden als circulaire innovator in een markt overspoeld door goedkope spullen uit China?

Spreker(s)
Klaske Postma (VanHier)
Colette van der Minne (Het Groene Brein)
Walter Vermeulen (Copernicus Institute of Sustainable Development - Universiteit van Utrecht)
Timber Haaker (Hogeschool Saxion)

Omschrijving
Lokaal en duurzaam geproduceerde (consumptie)goederen zoals Klaske Postma's innovatieve circulaire en biobased tafellampen zijn hard nodig in de transitie naar een circulaire economie. Maar hoe kan zij, net als andere innovatieve producenten, ooit concurrerend worden in een markt die wordt overheerst door grote retailers die hun assortiment uit China halen voor bodemprijzen? Wat is er voor nodig om een gelijk speelveld te creƫren? Gaat het vooral om de hoge belasting op arbeid in Nederland? Of het gebrek aan doorberekenen van milieubelastende activiteiten? En wat kunnen ondernemers eigenlijk zelf doen? Welke opties zijn er voor hen om dit krachtenveld in beweging te brengen? In deze werksessie gaan we aan de hand van (en met) Klaske Postma's uitdaging en situatie, in gesprek met wetenschappers die gespecialiseerd zijn in deze vragen. Samen met hen bieden we innovators inzichten over wat er nodig is om deze ongewenste situatie te doorbreken.

Het Groene Brein werkt mbv de Goldschmeding Foundation aan kennisontwikkeling over sociale innovatie voor de circulaire economie. Meer informatie op: sociaalcirculair.nl

Type sessie
Masterclass

Thema(s)
Circulaire Economie

Wanneer
donderdag 8 april 2021 van 10:15 tot 11:00 uur


naar boven